HomePrijzenBeschikbaarheidKenmerkenMS Outlook Add-in (c)Wie zijn wijPrivacy
English Version
Meld je nu aan
Download de Outlook Add-In

Download de Win Client

F.A.Q.


> SMSalias in het algemeen

Wat is SMSalias?

SMSalias is een complete wireless berichtendienst waarmee je sms-berichten over de hele wereld kunt versturen en ontvangen (zie de tabel met de reikwijdte van de dienst op de pagina http://www.smsalias.be/coverage.asp) via MS Outlook® (de beroemde e-mailclient van Microsoft©), Firefox en Thunderbird (de web-browser en emailclient van Mozilla), Win Client of via de website.

Wat moet ik doen om sms-berichten te kunnen versturen en ontvangen via SMSalias?

Meld je eerst on-line aan (http://www.smsalias.be/signup.asp) om toegang te krijgen tot de dienst met een Username, User Id en een Password. De Username is het e-mailadres dat de klant opgeeft bij de aanmelding. De User ID wordt toegestuurd in een sms ter verwelkoming die naar het mobiele-telefoonnummer wordt gestuurd dat de klant heeft opgegeven tijdens de registratie. Ook het Password voor toegang tot de service wordt naar het e-mailadres gestuurd. Het Password kan vervolgens worden gewijzigd vanaf het configuratiescherm via de website.

Kunnen de Username en/of de User ID worden veranderd?

Alleen het Password kan worden veranderd; de gegevens die te maken hebben met de aanmelding van de Account niet. De Username, de User ID en het mobiele-telefoonnummer dienen als identificatie van de Account zolang de service wordt gebruikt.

Kan ik mijn Password opvragen als ik het ben vergeten?

Natuurlijk kan een verloren Password op ieder gewenst moment worden opgevraagd (http://www.smsalias.be/rememberpwd.asp). Het is dan altijd wel nodig om de User ID en het e-mail-adres te geven die bij de aanmelding zijn gebruikt.

En als ik mijn User ID niet meer weet?

De klant moet dan een e-mail sturen naar de helpdesk met daarin het e-mailadres en het mobiele-telefoonnummer die zijn gebruikt voor het aanmaken van de Account.

Is het mogelijk om antwoord op mijn berichten te ontvangen op een ander e-mailadres dan het adres dat ik bij de registratie heb opgegeven?

Ja, dat kan. Vanuit het configuratiescherm via de website is het mogelijk een ander e-mailadres en en ander mobiel telefoonnummer op te geven, maar die vervangen de gegevens die je het eerst hebt opgegeven niet.

Hoe worden de gegevens van de Account verwerkt?

De verwerking van de persoonsgegevens en de privacy worden beschermd door de wet die op dit moment van kracht is. Voor meer informatie kan de klant naar de webpagina http://www.smsalias.be/privacy.asp  gaan, waar het gebruik en de verwerking van de persoonsgegevens worden toegelicht.

> De dienst
Moet de gebruikswijze tijdens de aanmelding al worden gekozen om SMSalias te gebruiken?

Absoluut NIET! De dienst blijft op ieder gewenst moment toegankelijk via MS Outlook®, via de website of met gebruik van Mozilla, zonder dat je de Account op een specifieke manier hoeft te configureren.

Kunnen "lange" berichten naar alle mobiele telefoons worden verstuurd?

Ja, ook al kunnen oude modellen ze niet allemaal koppelen, zodat ze in sommige gevallen alleen apart kunnen worden geopend.

Wat kost het om te antwoorden op een bericht dat met SMSalias is verstuurd?

De prijs hangt af van de tarieven van je telefoonbedrijf. Er worden in ieder geval absoluut geen speciale nummers of premiumnummers gebruikt. De kosten zijn dus waarschijnlijk vergelijkbaar met die voor het versturen van een sms naar een andere telefoonprovider.

Wat kost SMSalias?

SMSalias is een "pay per use"-dienst: je betaalt dus de sms-berichten (http://www.smsalias.be/prices.asp) en niet de software. De kosten van de dienst staan dan ook los van het programma dat je gebruikt om de berichten mee te versturen. Er zijn geen abonnementskosten of vaste maandelijkse kosten.

Hoe kan ik mijn tegoed aanvullen?

De klant kan het tegoed van de Account op ieder gewenst moment aanvullen via het configuratiescherm op de website. Je kunt betalen met een creditcard (VISA/MASTERCARD via de beveiligde server van de Banca Sella) of via een bankoverschrijving. Als je met een creditcard betaalt, zijn de berichten onmiddellijk beschikbaar. Als je via een bankoverschrijving betaalt, moet je wachten totdat het betalingsbewijs op de administratie aankomt.

Ondersteunt SMSalias geverifieerde aansluitingen via Proxy?

SMSalias ondersteunt aansluitingen via Proxy-server met "BASIC"-verificatie.

Met SMSalias Outlook® Add-In en Win Client 2.0 kunnen ook bijlagen worden verstuurd. Hoe werkt dat? 

SMSalias is op dit moment de enige 2way-service die behalve tekstberichten van maximaal 1.200 tekens ook bijlagen kan versturen (een maximum van 10 voor een totaal van 200 Kb). Die bestanden worden naar de Gateway van SMSalias gestuurd en vervolgens gedownload door de mobiele telefoon van de ontvanger, die een of meerdere WAP PUSH-berichten ontvangt met de URL voor de download. Deze geavanceerde functie kan natuurlijk alleen voor bepaalde soorten bestanden worden gebruikt en alleen met de nieuwste modellen mobiele telefoons (smartphones), die een Wap Browser moeten hebben (versie 1.21 of hoger) en geschikt moeten zijn voor een data-aansluiting (via GSM, GPRS of EDGE).

> Fouten

Wat zijn de foutcodes die door SMSalias Outlook Add-in, Win Client en Moz Client worden gegeven en wat betekenen de codes?
Dit zijn de belangrijkste foutcodes die je kunt ontvangen met SMSalias Outlook Add-in, Win Client en Moz Client:
 • 100 = USER ID ONGELDIG
 • 101 = USERNAME ONGELDIG
 • 102 = PASSWORD ONGELDIG
 • 103 = BERICHT (OF BIJLAGE) ONGELDIG
 • 104 = GEADRESSEERDE VAN HET BERICHT ONGELDIG
 • 105 = ONGELDIGE ACCOUNT (DE COMBINATIE VAN USER ID, USERNAME EN PASSWORD KOMT MET GEEN ENKELE ACCOUNT IN HET ARCHIEF OVEREEN)
 • 106= TEGOED NIET BESCHIKBAAR
 • 107 = TEVEEL GEADRESSEERDEN INGEVOERD
 • 108= NIET VOLDOENDE TEGOED BESCHIKBAAR OM ALLE BERICHTEN (OF BIJLAGEN) TE VERSTUREN
 • 109 = GATEWAY-FOUT
 • 110 = SYSTEEMFOUT TIJDENS DE UPDATE
 • 111 = SYSTEEMFOUT TIJDENS HET VERSTUREN VAN HET SMS-BERICHT
 • 112 = HANDELING NIET TOEGESTAAN
 • 113 = IP-ADRES NIET BEVOEGD

Voor nadere informatie en/of technische vragen over de service SMSalias kunt u een e-mail sturen naar onze helpdesk die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar is.


Home | Prijzen | Beschikbaarheid | Kenmerken | Outlook Add-In | Wie zijn wij | F.A.Q. | Privacy
(c) 2004-2019 Alle rechten voorbehouden - SMSalias is a registered trademark of Digitel Mobile Srl in EU